100M mensen wereldwijd gebruiken nu crypto-gebaseerde activa, zegt Cambridge-studie…

Onderzoekers van het Cambridge Centre for Alternative Finance hebben onlangs onthuld dat 100 miljoen mensen over de hele wereld momenteel Bitcoin (BTC) en andere op blokketen gebaseerde activa bezitten.

In 2018 schatte de 2e Global Cryptoasset Benchmarking Study het aantal identiteit geverifieerde cryptogebruikers wereldwijd op ongeveer 35 miljoen. Vanaf Q3 2020 zijn er tot 191 miljoen rekeningen geopend bij crypto-uitwisselingen – een cijfer dat geen rekening houdt met zelfgekozen portemonnees.

De onderzoekers verklaarden de aanzienlijke toename:

“Deze toename van het aantal gebruikers met 189% kan worden verklaard door zowel een toename van het aantal accounts (dat met 37% is gestegen) als door het feit dat een groter deel van de accounts systematisch aan de identiteit van een persoon is gekoppeld, waardoor we onze schatting van het minimumaantal gebruikers dat aan de accounts van elke serviceprovider is gekoppeld, kunnen opvoeren.

De studie benadrukt ook de geolokalisatie van de consumenten, aangezien cryptofirma’s die vanuit Noord-Amerika en Europa opereren “een hogere gebruikersactiviteit rapporteren, waarbij de mediaanfirma aangeeft dat 40% van de totale gebruikers als actief wordt beschouwd”. Volgens de onderzoekers was dit cijfer veel lager voor APAC- en Latijns-Amerikaanse bedrijven, die een percentage van respectievelijk 16% en 10% rapporteerden.

In de methodologie van het Centrum werden openbare gegevens en enquêtes gecombineerd, waarbij gebruik werd gemaakt van een combinatie van geverifieerde gebruikersgegevens en het gemiddelde aandeel van ID-verifieerde rekeningen die voor de studie werden geënquêteerd.

Ondanks de bewering van de onderzoekers dat er beperkingen zijn aan de methodologie die in de studie wordt gebruikt, geloven zij dat de gepubliceerde cijfers “een betrouwbaar, approximatief cijfer van het totale aantal crypto-activahouders wereldwijd” bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *