Argumenten Erupt Over Staking als Eth2 trekt dichterbij – BeInCrypto

Onder invloed van de decentrale financiering (DeFiK) heeft het tempo van de transacties op Ethereum (ETH) de afgelopen maanden een nieuw niveau bereikt.

Dit heeft de schaalbaarheidsproblemen van het netwerk weer in het middelpunt van de belangstelling geplaatst. De crypto-industrie kijkt dan ook reikhalzend uit naar de lancering van Ethereum 2.0 (Eth2) na het Medalla-testnet, dat ogenschijnlijk vooruitgang heeft geboekt.

In afwachting daarvan zijn er echter enkele afwijkende meningen. In een Twitter-draad die op 23 Sept. wordt gepost, zette Chase Wright, een Architect van de Onderneming met de Federal Reserve Bank van Chicago, de redenen uiteen waarom hij niet onmiddellijk aan het staken zal deelnemen.

Volgens Wright zijn er een paar belangrijke redenen. Ten eerste beweert hij dat de gemiddelde Medalla-validator nog niet heeft geprofiteerd van een bug in een client, “we weten allemaal dat iedereen in het rood staat door een bug in een enkele client, maar wat gebeurt er wanneer/als een soortgelijke bug op het mainnet gebeurt? Wat is het antwoord?”

Hij zei verder dat geen van de teams die aan Eth2 werken hun vermogen hebben bewezen om dergelijke problemen op te lossen, “tot nu toe is er geen enkele succesvolle vork van een Eth2 bakenketen geweest”. Voor Wright is dit een rode vlag en maakt het DAO deel II een kwestie van “niet als maar wanneer.”

Hij ging door met de tieren door op te merken dat er weinig interoperabiliteit is tussen verschillende klanten en knooppunten en dat het hele ding “in een haast om te leveren”. Er werd ook bezorgdheid geuit over de centralisatie van de knooppunten en het stem- en staakgeldmechanisme.

De draad van Wright heeft veel aandacht gekregen. In een antwoord erkende hoofdontwikkelaar Danny Ryan de risico’s van een vroege inzet, maar hij deed veel moeite om veel van de punten te weerleggen.

Volgens Ryan, is het forking-probleem omdat “Teku en Lighthouse [klanten] niet konden omgaan met de stressvolle forking geïnduceerd door de meerderheid van de Prysm-client. Dit leidde tot uitgebreide fixes op alle klanten om met dergelijke stressvolle scenario’s om te kunnen gaan”.

Hij bood ook geruststelling tegen het scenario dat zich herhaalt: “Als dat vandaag opnieuw zou gebeuren, is elk van die drie klanten veel beter geschikt om vorken op te lossen en een canonieke keten op te bouwen, zelfs als 70% van het netwerk gek wordt”.

Ongeacht eventuele onenigheid hoopt iedereen met een interesse in Ethereum dat tegen de tijd dat Beacon Chain live gaat, deze vroege kinderziektes zijn opgelost. Wright, van zijn kant, heeft uiteindelijk toegegeven dat de problemen niet noodzakelijkerwijs fataal zijn, “Ik twijfel er niet aan dat deze kwesties/zorgen uiteindelijk zullen worden uitgewerkt. Niets is hier niet op te lossen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *