Bitcoin is ondergewaardeerd, de prijs van de reële waarde zou $15.000 moeten zijn, zegt de analist.

Bitcoin is ondergewaardeerd, de prijs van de reële waarde zou $15.000 moeten zijn, zegt de analist.

Bloomberg cryptocurrency analist Mike McGlone zegt dat bitcoin zeer ondergewaardeerd is, wat suggereert dat de prijs in reële waarde momenteel ergens rond de $15.000 zou moeten liggen.

De prijs van de bitcoin (BTC) heeft de afgelopen weken tussen de $10.000 en $12.400 gezeefd, vaak scherp tuimelend na wat een expert beschreef als “neppe” ontsnappingen.

Bij de laatste routebeschrijving is BTC binnen enkele dagen meer dan 8% van meer dan $11.000 tot $10.100 verongelukt. In de Perstijd wordt elke bitcoin verhandeld voor $10.695, een stijging van bijna 2% in de laatste 24 uur.

McGlone, een senior grondstoffenstrateeg in Bloomberg, baseerde zijn argumenten op verschillende factoren, waaronder bitcoin’s stijgende hashrate, die nog steeds nieuwe records treft, het verslag van de industriemedia.

De Bitcoin hashrate blijft toenemen en heeft onlangs nieuwe hoogtepunten bereikt. Ook worden er steeds meer adressen gebruikt. Het gemiddelde van 30 dagen van Bitcoin-adressen is gelijk aan de prijs die sinds 2017 op autoschaal dichter bij 15.000 dollar ligt, wat een topwaarde is voor adoptie.

Volgens de laatste gegevens van charts.Bitcoin.com is het zevendaagse gemiddelde van BTC deze week gestegen met 140 exahash per seconde (EH/s), een recordhoogte. Op 28 juli bedroeg het cijfer gemiddeld 127 EH/s, een record op dat moment.

Hashrate is een maat voor de kracht van de computers die gekoppeld zijn aan de Bitcoin-blokketen, die bepalend is voor hun vermogen om nieuwe munten te produceren. De toenemende hasjkracht suggereert dat mijnwerkers optimistisch zijn over het maken van winst.

Dit heeft de neiging om de prijs van BTC hoger te beïnvloeden, gezien de sterke correlatie tussen beide. Maar de relatie is niet zo lineair, omdat het moeilijk is om toekomstige prijsveranderingen te meten op basis van hashrate alleen.

Intussen is het aantal actieve bitcoin-adressen gestegen tot 991.000, zo blijkt uit de gegevens van Glassnode, vanaf 684.000 aan het begin van dit jaar, toen de prijs van het actief gemiddeld rond de $7.700 lag. Toen de actieve adressen bijna 1,1 miljoen op 23 december 2018 raakten, werd de bitcoin gemiddeld voor $14.800 verhandeld.

McGlone heeft zich gedurende zijn vluchtige schommels vrolijk gehouden over bitcoin, op een punt dat suggereert dat dit het jaar wordt dat de topcrypto een digitale versie van goud zal worden, een eersteklas opslagplaats van waarde.

In zijn nieuwe analyse geeft hij toe dat er misschien valkuilen zijn die de prijsgroei van BTC beperken – en dat zou een omkering moeten zijn van de metriek van de “hashrate en de actieve adressen”.

Wat vind je van Mike McGlone’s voorspellingen? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Beeldkredieten: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Spotmarkten voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin en meer. Start uw handel hier.

Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie. Het is geen direct aanbod of uitnodiging tot het doen van een aanbod om te kopen of te verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen investerings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerdelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud, goederen of diensten vermeld in dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *