Bitcoin kan nieuwjaarlijks hoog op de Amerikaanse verkiezingsrisico’s slaan, Hints Citibank Report

Bitcoin zou een nieuwe jaartot-datum (YTD) kunnen bereiken, mede door de risico’s die de Amerikaanse presidentsverkiezingen met zich meebrengen.

De analogie is gebaseerd op de driemaandelijkse grondstoffenvooruitzichten die Citigroup publiceert. De Amerikaanse bankgigant baseerde zijn rapport specifiek op goud en zijn potentieel gedrag in het verkiezingsseizoen van november. Het merkte op dat het edelmetaal mogelijk een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt, waarbij het stelde dat de markt het vermogen van de activa om te groeien tegen de onzekerheid van de verkiezing in onderuit haalt.

Verbindende punten

Bitcoin, dat de goudmarkt sinds maart 2020 onregelmatig volgt, is deze week tegen een vergelijkbare geopolitieke achtergrond gevallen. De cryptocurrency raakte kortstondig $10.100 toen de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, waarschuwde voor hun onvermogen om de Amerikaanse economie te ondersteunen zonder het tweede coronavirusstimuleringspakket.

Het Amerikaanse Congres heeft de langverwachte financiële hulp uitgesteld omdat de Democraten en Republikeinen over de omvang van de hulp hebben gedebatteerd. Veel economen en analisten verwachtten dat het tweede stimuleringspakket niet voor de presidentsverkiezingen zou aankomen.

Het congres is in evenwicht gehouden om de stad te verlaten tot na de verkiezing zonder een coronavirusstimulans https://t.co/deFM9mVVpd pic.twitter.com/A37dGfdE1E over te gaan – CNN Politiek (@CNNPolitics) 23 september 2020.

De genoemde vertraging verscheen zelfs toen de VS melding maakten van een historisch hoog werkloosheidscijfer, een stijging van het aantal failliete kleine en middelgrote ondernemingen, een heropleving van het aantal gevallen van het coronavirus. Dat leidde er verder toe dat beleggers een deel van hun kapitaal terug in de Amerikaanse dollar parkeerden.

Het heeft de aantrekkingskracht van andere safe-havens en risicodragende activa verminderd. Als gevolg daarvan gaven Bitcoin, goud en aandelen een deel van hun winst op aan de sterkere dollarvooruitzichten.

Maar voor Citibank is er nog ruimte om te groeien, althans voor goud. De bank schreef in haar rapport:

“De verkiezing zou een buitengewone katalysator kunnen zijn voor een vlakke goudprijs en de volatiliteit scheef in het vierde kwartaal, ook al is er historisch gezien geen duidelijk patroon voor de goudhandel of de prijsvolatiliteit naar en na de Amerikaanse verkiezingen. Dat is een van de redenen waarom we verwachten dat de goudprijs voor het einde van het jaar een nieuw record zal bereiken.

Invloed op Bitcoin

De Citibank outlook van goud liet Bitcoin in een soortgelijke opwaartse spiraal achter. Het rapport benadrukte dat de safe-havens zouden moeten stijgen zolang de Fed doorgaat met haar expansieve aanpak om de Amerikaanse economie te helpen. Dit zou een ultralage rente en een hogere groei van de inflatie betekenen.

De vraag verwacht ook uit de rest van de wereld te komen, aangezien de mondiale centrale banken streven naar rentetarieven die dicht bij of onder nul liggen. Nog maar twee weken geleden besprak de Bank of England negatieve kredietfaciliteiten om de uitgaven voor marktondersteunende programma’s te stimuleren.

Terwijl een nieuwe instroom van contant geld de huishoudens en bedrijven helpt, steelt het de opbrengst van de rekening van de spaarders. Tyler Winklevoss, de mede-oprichter van de Tweeling-cryptobeurs, zei dat mensen de Bitcoin moeten “verlengen” om hun inkomen te redden van verdere uitputting.

“Als de Bank of England negatieve rentevoeten aanneemt, zouden ze u betalen om te lenen. U kunt geen betere reclame voor Bitcoinbut kopen, maar u kunt hun geld meenemen en een lange bitcoin gaan kopen”.

Bitcoin handelde ongeveer 45 procent hoger op een YTD-tijdsbestek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *