Christie’s naar de veiling Robert Alice’s Bitcoin Inspired NFT Artwork

Christie’s, een beroemde Britse veiling zal zijn eerste Non-Fungible Token (NFT) op de veiling brengen, geïnspireerd door Robert Alice. Alleen zeer gemotiveerde en diepgewortelde blockchain-liefhebbers kunnen zulke investeringen doen als de gequoteerde prijs hoog is.

Het populaire Britse veilinghuis Christie’s gaat zijn eerste stuk Non-Fungible Token (NFT), een Bitcoin (BTC) geïnspireerd kunstwerk van Robert Alice, veilen. Zoals Cointelegraph al aangaf, inspireerde Robert Alice, een kunsthistoricus, zich op de codebase van Bitcoin om een serie van 40 schilderijen te maken die zich over 50 meter uitstrekken.

Het Portret dat “Portrait of a Mind” wordt genoemd, is een handgemaakt kunstwerk dat de 12,3 miljoen cijfers aan codes laat zien die bij de lancering van BTC in 2008 werden gebruikt. Zoals Alice heeft uitgelegd, zal het project “een globaal netwerk van 40 verzamelaars opstellen waar geen enkele persoon alle codes zal bezitten”. Het wil dit doen door de codebasis op te splitsen in 40 wereldwijd verspreide fragmenten. Alice legde dit verder uit:

“In elk werk heeft een algoritme een set van zes cijfers gevonden die samen in goud zijn gemarkeerd. Deze lezen een set van coördinaten die uniek zijn voor elk schilderij. 40 locaties op 40 schilderijen – elke locatie is van bijzonder belang voor de geschiedenis van Bitcoin.

Alice merkte op dat de meeste mensen, met name Bitcoin-liefhebbers en -liefhebbers, meer onder de indruk zijn van het door BTC gepubliceerde Whitepaper, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van de broncodes, wat aantoonbaar het meest unieke is van de belangrijkste digitale valuta.

Volgens Cointelegraph zal Christie’s één schilderij uit de serie verkopen, “Block 21 (42.36433° N, -71.26189° E)”, als onderdeel van de “Post-War and Contemporary Day Auction” op 7 oktober, aan het einde van een week lang durende tentoonstelling van geveilde werken in New York. Elk van de NFT-kunstwerken zal ongeveer $12.000 tot $18.000 als zijn vraagprijs hebben.

Christie’s NFT, Mirrors Growing NFT Art Ecosystem

Het Non-Fungible Token ecosysteem is een groeiend ecosysteem dat de opkomst van geschoolde kunstenaars in de ruimte ziet. Ter herinnering, een niet-schimmelende penning, ook wel bekend als een ‘nifty’, is een speciaal soort cryptografische penning die iets unieks voorstelt; niet-schimmelende penningen zijn dus niet onderling uitwisselbaar door hun individuele specificatie.

De ontwikkeling van kunstwerken als NFT’s is dus gebaseerd op het unieke karakter van het werk van elke kunstenaar, waardoor het zich van elkaar onderscheidt. De meeste van deze kunstenaars maken gebruik van de kracht van de blokketen om een digitale versie van hun werk te produceren, zodat het gemakkelijk geveild kan worden op sites zoals die van Christie.

Net zoals de genoemde prijs voor Christie’s NFT van Robert Alice hoog is, zo zijn ook kunstwerken of NFT-creaties duur en kunnen alleen de zeer gemotiveerde en diepzinnige blockchain-liefhebbers investeringen doen in het gebied. Een opmerkelijk voorbeeld van investeerders in deze niche is Binance, die 4.012 LANDS kocht die elk een niet-fungibele token die een stuk uniek virtueel onroerend goed in The Sandbox metaverse, een NFT-marktplaats, zoals Christie’s is op dezelfde manier modelleren.

Terwijl de NFT-kunstwereld zijn vooruitzichten heeft, vertrouwen de huidige leveranciers van NFT’s op de kracht en het unieke karakter van hun creaties om investeerders aan te trekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *