Cryptocurrencies Bounce Back After Last Week’s Drop

De meeste cryptokringen zijn vandaag weer in het groen en hebben een deel van de verliezen die eerder in de week zijn geleden, na een plotselinge verandering in het sentiment vandaag, terugverdiend.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrency’s gleed gisteren uit tot een dieptepunt van $325 miljard, maar is sindsdien tot bijna $343 miljard teruggekomen, waarbij $18 miljard ’s nachts is toegevoegd.

Veel van deze groei kan worden toegeschreven aan winsten in de altcoindmarkt, aangezien alle top 10 altcoins nu sterk in het groen staan. Chainlink (LINK) loopt momenteel voorop met een winst van 16% in de laatste 24 uur tot $9,56, terwijl Ethereum (ETH) en Polkadot (DOT) met meer dan 4% per stuk stijgen, terwijl de altcoinemarkt als geheel met 5,2% stijgt in de laatste dag.

Bitcoin (BTC), aan de andere kant, raakte gisteravond zo hoog als $10.786 maar handelt momenteel op $10.613 na het behalen van 3,1% op de laatste dag. De cryptocentrische munt heeft zijn marktdominantie lichtelijk zien overstemmen, omdat Bitcoin overtroffen werd door de altcoin-markt.

Hoewel de overgrote meerderheid van de cryptokringen goed presteert op de 24-uurs tijdschaal, staat meer dan 80% nog steeds in het rood in de afgelopen week, en sommige vrij aanzienlijk. Chainlink, Ethereum en Polkadot behoren tot de slechtst presterende landen op deze tijdschaal, met een daling van 10-20% per stuk, terwijl Bitcoin het relatief goed doet, met een verlies van slechts 2,8% in de afgelopen week.

Deze lichte bounce komt ondanks het nieuws van Rusland’s plannen om de niet-conforme cryptocurrency houders met potentiële gevangenistijd aan te pakken, en meer dan $1 miljard (gecombineerd) in Bitcoin en Ethereum opties die vandaag aflopen.

Toch is er een licht herstel van het algemene marktsentiment volgens de Crypto Fear & Greed Index van Alternative.me, die nu op 46, omhoog van 39 gisteren zit. Dit betekent dat het sentiment positiever is geworden, maar dat er nog steeds sprake is van een lichte angst in de markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *