De XRP Stichting van Ripple Ledger is geboren

Luister naar dit artikel download

Gisteren is de XRP Ledger Foundation (XRPLF) gelanceerd.

Het is een onafhankelijke non-profit organisatie die is opgericht om de groei, innovatie en ontwikkeling van de XRP-grootboek en XRP-gemeenschap te bevorderen.

XRP is de cryptocurrency die jaren geleden door Ripple is gecreëerd op de XRP Ledger blockchain, en nu openbaar en open source is gemaakt.

Stichting XRP, de evolutie van de XRP-gemeenschap

XRPLF werd opgericht als een onafhankelijke stichting, met een eerste donatie van meer dan 6,5 miljoen dollar van Ripple, Coil en Gatehub zelf om de centrale infrastructuur te verbeteren.

XRPLF adviseur Bharath Chari zei:

“Dit is een zeer opwindende tijd voor het ecosysteem. De Stichting is erg blij om samen met belanghebbenden in het ecosysteem te werken aan verdere innovatie en gebruik van het XRP-grootboek. Het decentrale XRP grootboek biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om de lage kosten en de snelle overdracht van waarde te benutten voor een veelvoud aan use cases. We zijn volledig toegewijd aan het ondersteunen van de groei van het ontwikkelaars-ecosysteem”.

De CTO van Ripple, David Schwartz, toegevoegd:

“De mensen achter de XRP Ledger Foundation dragen al geruime tijd bij aan de ontwikkeling en het succes van het XRP Ledger. Via de Foundation zullen zij anderen ondersteunen en middelen ter beschikking stellen voor het bouwen van toepassingen en infrastructuur voor de gemeenschap. Wij en de gemeenschap hebben de afgelopen 8 jaar gewerkt aan een drastische verhoging van de decentralisatie, de prestaties en de functieset van het XRP-grootboek en blijven zich inzetten voor de toekomstige groei en innovatie van het grootboek onder leiding van de Foundation”.

Ripple: de toekomst van CBDC’s

Intussen organiseert Ripple een rondetafelgesprek over Central Bank Digital Currencies (CBDC), met name gericht op banken en financiële instellingen die meer willen leren.

Het heet Ripple Swell Global 2020 en vindt online plaats op 14 en 15 oktober.

Volgens Ripple zou een dominante CBDC geen goede zaak zijn voor de wereldeconomie, maar zou het de voorkeur verdienen dat CBDC’s zich aansluiten bij onafhankelijke digitale valuta’s waarmee ze naast elkaar kunnen bestaan en elkaar kunnen aanvullen, om zo te komen tot een “internet van waarde” waarin geld vrij kan bewegen, zoals informatie al doet.

Zij eisen ook dat de CBDC’s worden ontworpen met het oog op interoperabiliteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van open standaarden en protocollen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *