Hoe de Bitcoin-prijs eind 2020 kon exploderen

De Bitcoin-prijzen zijn de afgelopen zes weken teruggevallen van hun piek in 2020, maar macro-economische en politieke factoren kunnen de heropleving naar het einde van het jaar toe in de hand werken.

Advertentie

Sinds de sterke daling op 1 september heeft Bitcoin een relatieve stabiliteit gevonden in het midden van de 10.000 dollar, en dat is de afgelopen drie weken nog steeds zo. Beleggers en analisten hebben gekeken naar de grafieken voor de lange termijn om na te gaan of de komende Amerikaanse verkiezingen enig effect zullen hebben op de BTC-prijzen.

Er lijken ook andere factoren in het spel te zijn, waaronder het monetair en fiscaal beleid dat waarschijnlijk zal worden voortgezet, ongeacht wie het voorzitterschap in november wint.

Verkiezingen en Bitcoin prijzen

Charles Edwards, de digitale vermogensbeheerder, heeft de langetermijngrafiek voor Bitcoin opengesteld en de vorige Amerikaanse verkiezingsperiodes van de afgelopen tien jaar overlapt. Hij merkte op dat de drie maanden voorafgaand aan een Amerikaanse verkiezing voor Bitcoin in het verleden ‘rotsachtig’ waren.

De dingen zullen waarschijnlijk explosief worden eind 2020, begin 2021. https://t.co/8u042PI9O1 – Charles Edwards (@caprioleio) 24 september 2020.

Bitcoin heeft medio augustus van dit jaar een prijspiek bereikt van 12.200 dollar en heeft de bodem bereikt op iets minder dan 10.000 dollar voor de drie maanden voorafgaand aan de verkiezingen en we zijn nog niet eens in oktober.

Advertentie

Het andere sterke verband dat hier moet worden opgemerkt, is dat de halvering van de gebeurtenissen ook verband hield met de verkiezingen en dat de prijzen in de maanden na beide gebeurtenissen dramatisch zijn gestegen.

Als de geschiedenis rijmt, zullen de Bitcoin-prijzen waarschijnlijk voor een groot deel van de rest van dit jaar volatiel blijven, voordat ze een duidelijk gedefinieerde stierenloop rond het einde van het jaar, of begin 2021, ingaan.

Econoom en handelaar Alex Krüger merkte op dat de markten, zowel de aandelen als de crypto-activa, een pauze inlassen in een grotere trend. Hij voegde eraan toe dat verkiezingsangst en monetaire beleidsproblemen de beleggers nerveus maken;

“Het is zeer waarschijnlijk dat de monetaire en fiscale versoepeling na de verkiezingen zal worden hervat. Voortdurende dollarzwakte na de verkiezingen is dus een grote kans dat er iets gebeurt.”

Bitcoin ontkoppeling

Gedurende een groot deel van dit jaar zijn de Bitcoin-prijzen sterk gecorreleerd aan de aandelenmarkten, maar één analist denkt dat er op dat front snel iets zal veranderen. De maker van het nu beroemde voorspellingsmodel voor aandelenkoersen, Willy Woo, denkt dat Bitcoin zich binnenkort zal ontkoppelen van de traditionele markten, gedreven door zijn interne adoptie s-curve;

Bitcoin zal zich binnenkort ontkoppelen van de traditionele markten, maar wordt gedreven door de interne adoptie s-curve (denk aan de groei van de startersstijl) in plaats van veranderingen in de perceptie als een hedginginstrument door de traditionele investeerders. De basisprincipes van de gebruikersadoptie zijn al doorbroken tot op het hoogste niveau. – Willy Woo (@woonomic) 24 september 2020

Wanneer het concept van schaarste eindelijk ingang vindt bij retailbeleggers, en er een meer algemeen begrip is van Bitcoin bij het publiek, zullen deze de drijfveren zijn voor een grotere adoptie. Er is ook het uitgangspunt dat de centrale banken de fiatvaluta’s wereldwijd moeten afschaffen om hun schuldenberg te verminderen. Dit zal ook leiden tot investeringen in veilige havens die Bitcoin heeft gevormd.

Om de dagelijkse prijsanalyse te krijgen, volg ons op TradingView

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *