Indian Police Probe Crypto Exchange en Founders Beweerdelijk het runnen van een Scam

Indian Police Probe Crypto Exchange en Founders Beweerdelijk het runnen van een Scam

De politie van Delhi onderzoekt naar verluidt een cryptocurrencychange en zijn stafmedewerkers die naar verluidt Indiase investeerders duperen na het ontvangen van meerdere klachten. De klagers zeggen verder dat het bedrijf zijn kantoor overzee heeft verplaatst zonder hun investeringen terug te betalen.

Politie onderzoekt Crypto Scam na meervoudige klachten

Drieà “nveertig mensen hebben klachten met de Politie van Delhi betreffende een cryptocurrency investeringsregeling ingediend die uit Connaught Place, een financià “le hub in New Delhi wordt gebaseerd, de lokale gemelde post van het nieuwsafzetMillennium deze week.

De Economic Offences Wing van de Delhi Police heeft vervolgens een onderzoek ingesteld naar Pluto Exchange en zeven van haar leidinggevenden, die door investeerders zijn geïdentificeerd als zijnde achter de regeling.

Volgens de politie vertelde een van de verdachten een aanklager, Joginder Kumar, over zijn crypto handels- en mijnbouwbedrijf dat opereerde onder de naam “f2poolminin,” en een cryptocurrency die hij en een andere verdachte hadden gelanceerd. Hij drong er bij Kumar op aan om te investeren in de cryptocurrency en verzekerde hem dat het een vast rendement had van ongeveer 20% tot 30% per maand. “Hij vertelde me dat als hij meer klanten naar zijn bedrijf zou brengen, hij mij een commissie zou geven”, aldus Kumar in de publicatie.

Na het investeren van Rs 5 lakh ($6.780) maar nooit enige uitbetalingen te hebben ontvangen die hem waren beloofd, nam Kumar de zaak mee naar een ambtenaar van Pluto Exchange. Hij kreeg echter te horen dat door de dalende prijs van de bitcoin en de omvang van zijn rekening, het bedrijf niet in staat was om hem via de bank te betalen. Kumar kreeg te horen dat hij nog een paar maanden moest wachten. Na lang wachten werd hem echter nog steeds niets betaald.

Kumar ging vervolgens naar het kantoor van de beurs in de buurt van Connaught Place en ontdekte dat het van India naar Dubai is verhuisd. “Ik ontdekte dat [er] veel mensen zoals ik zijn die hun geld in het bedrijf hebben geïnvesteerd. De directeur verzamelde ongeveer Rs 50 crore [$6,78 miljoen] in de naam van de cryptocurrency business,” beschreef Kumar.

Volgens de politie hebben tot nu toe 43 mensen een klacht ingediend bij het politiebureau van de Economische Delictenvleugel. De vooronderzoeken en het bewijsmateriaal dat door de klagers wordt voorgelegd tonen aan dat zij meer dan Rs 2 crore in de cryptocurrency regeling hebben geïnvesteerd die door de eigenaars van de Uitwisseling van de Pluto in werking wordt gesteld.

In december 2017 kondigde de in Dubai gevestigde Pluto Exchange aan dat het een crypto-handelsapp in India zou lanceren. Hoewel er een notering voor Pluto Exchange is op de Google Play Store, klaagden verschillende gebruikers dat de app niet werkte in 2018 en dat er sindsdien geen nieuwere review is geweest. Op het moment van dit schrijven is de website van de beurs niet meer live.

Pluto Exchange CEO en oprichter Bharat Verma vertelde The Hindu Businessline in februari 2018 dat zijn beurs crypto-to-crypto handel bood voor belangrijke cryptocurrencies, zoals BTC, BCH, LTC, ETH, en DASH, met een plan om rupee steun te verlenen in verband met bankrekeningen in de toekomst.

De centrale bank van India, de Reserve Bank of India (RBI), heeft echter in april 2018 een circulaire uitgegeven die banken verbiedt om diensten te verlenen aan crypto-bedrijven. Het leidde ertoe dat alle cryptobeurzen in India de ondersteuning van INR opschortte en begon met het aanbieden van peer-to-peer (P2P) handelsdiensten. Het RBI-bankverbod op cryptobedrijven werd in maart door het Hooggerechtshof vernietigd. Ondertussen werden cryptokringen, inclusief bitcoin, nooit verboden in India.

Wat vind je van deze crypto-zwendel? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Beeldkredieten: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Koop Bitcoin zonder een cryptocurrency exchange te bezoeken. Koop hier BTC en BCH.

Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie. Het is geen direct aanbod of uitnodiging tot het doen van een aanbod om te kopen of te verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen investerings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerdelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud, goederen of diensten vermeld in dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *