IOTA, Dash, Chainlink Prijsanalyse: 25 september

De afgelopen weken hebben alleen maar het argument ondersteund dat Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, nog steeds sterk gecorreleerd is met de altcoins van de markt. Dit, ondanks het feit dat deze altcoins de afgelopen maanden allemaal sterke prestaties hebben geleverd, sommige onafhankelijk van de eigen beweging van BTC. Toen BTC echter op 2 en 3 september viel, was dat ook het geval voor de rest van de markt. Toen BTC een paar dagen geleden weer met bijna 500 dollar viel, ging dat ook met de altcoins van de markt, waaronder Chainlink, IOTA en Dash.

Op het moment van de pers heeft Bitcoin zijn positie boven de $10.000 behouden en wordt er gehandeld tegen $10.677.

Kettinglink [LINK]

Chainlink, de achtste grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, heeft op het moment van schrijven een goede 2020 gehad, met een LINK-registratie YTD winst van 445%. Deze cijfers zouden echter veel hoger zijn geweest als LINK niet van zijn ATH van meer dan een maand geleden was gevallen. In de afgelopen week, die overeenkomt met de daling van Bitcoin zelf, is LINK met meer dan 30% gedaald op de grafieken. Hetzelfde ging gepaard met rapporten die suggereerden dat de ontwikkelaars van de crypto hun bedrijf verkochten.

Opgemerkt moet worden dat op het moment van de pers een herstel in orde was, aangezien de laatste 48 uur de crypto met bijna 30% was gestegen.

Ondanks de omvang van het bovengenoemde herstel bleven de technische indicatoren van LINK naar de bearish kant leunen, want terwijl de stippellijnen van de Parabolic SAR ruim boven de prijskaarsen lagen, lag de MACD-lijn onder de signaallijn. Tenzij een van deze indicatoren overschakelt om een bullish signaal te geven, zal een trendbreuk moeilijk te zien zijn.

LINK was onlangs in het nieuws nadat Travala.com aankondigde dat het LINK-betalingen zal integreren in zijn platform.

IOTA

IOTA, eens één van de hoogste cryptocurrencies van de markt, was gedaald naar de 28ste positie op de grafieken van CoinMarketCap, op perstijd. Net als Chainlink waren ook de bewegingen van IOTA in de afgelopen week een afspiegeling van de Bitcoin. Maar dat is niet alles, want net als LINK steeg ook IOTA de afgelopen 48 uur. In feite kwam de eerder genoemde opleving in IOTA’s waarde op de rug van een afdaling die de crypto met bijna 18% zag dalen op de grafieken.

Terwijl de mond van de Bollinger Bands iets breed was om ruimte te maken voor binnenkomende prijsvolatiliteit, merkte de Awesome Oscillator een mengeling van bullish en bearish momentum op aan de bearish kant.

In een recente blogpost heeft de Stichting IOTA de succesvolle inzet van Chrysalis Fase 1 componenten op het IOTA netwerk aangekondigd.

DASH

Een van de belangrijkste privacymunten van de crypto-markt, DASH heeft zijn vorige positie verloren en veel is marktaandeel in de afgelopen maanden. De 30e plaats op de lijst van cryptocijfers, net als de twee andere cryptos op deze lijst, noteerde een dramatische daling toen Bitcoin viel, voordat het zich de afgelopen 48 uur enigszins herstelde. Ondanks het genoemde herstel was DASH echter nog steeds ver onder het hoogtepunt van slechts een maand geleden, met de downtrend zeer duidelijk op de grafieken van Dash.

Terwijl de Chaikin Money Flow ruim boven nul lag en een gezonde instroom van kapitaal in de markt suggereerde, lag de Relative Strength Index zeer dicht bij de oververkochte zone, een bevinding die suggereerde dat verkopers snel wat aan dynamiek in de markt zouden kunnen winnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *