Niet Ethereum, Polkastarter, het DEX-protocol zal op Polkadot worden gelanceerd.

Industrie Niet Etherisch, Polkastarter, het DEX-protocol zal op Polkadot worden gelanceerd.

Sinds de laatste tijd is Decentralized Finance (DeFi) met een soort technisch probleem geconfronteerd, vooral omdat het gebruik maakt van Ethereum blokketen die slechts ongeveer 25-40 transacties per seconde doet. De meeste, zo niet alle huidige DeFi-aggregators en DEX-platforms zijn boven op de Ethereum-blokketen gebouwd, het is gemakkelijker om contracten op de Ethereum-blokketen in te zetten dan in eender welke gekende blokketen en het is ook vrij goedkoop om dat te doen.

Maar dit komt met een kosten, de kosten is in het bedrag van de gas vergoeding uitgegeven alleen door interactie met dit platform, een kosten te veel om te dragen door de meeste handelaren die aanvoeren dat de kosten van het gas Fee zelf is meer dan hun beoogde winst bedrag na controles. Niet iedereen heeft een $20 gasfee te betalen voor een transactie van $10, het is absoluut belachelijk en heeft weinig zin. Lagere gaskosten zouden uw transacties vertragen tot dagen of weken voor een succesvolle afronding, een frustrerende lus waar DEX-handelaren last van hebben.

Door het elimineren van de tijd die besteed wordt aan een succesvolle transactie op de blokketen, het verlagen van de gasvergoeding tot een zeer laag niveau, waardoor de interoperabiliteit van verschillende blokketenprotocollen mogelijk wordt, lost Polkastarter een slepend probleem op dat in verband wordt gebracht met etherische blokketen vanaf de dagen van crypto kitties, crypto punks, blokketen spelplatforms die de gasoorlog van 2018 begonnen die de gasvergoeding tot een recordhoogte van bijna $50 opstuwden.

Onlangs zijn er weer gaswandeltochten geweest in de Ethereum-blokketen, het blijkt onwerkbaar te zijn, en zet niet aan tot deelname aan DEX-activiteiten door mensen met een laag inkomen, jongens aan de onderkant van het spectrum. Nieuwe gebruikers die het water willen testen met lage bedragen worden niet aangemoedigd door de hoge vergoeding. Tot nu toe zijn er nog geen werkende oplossingen geweest die dit probleem voor DEX-gebruikers aanpakken.

Polkastarter zal de eerste van vele verbeterde Dex-protocollen zijn, gebouwd op Polkadot, die gebruik maken van de shardingtechnologie om transacties binnen het netwerk op te voeren. Het belang van deze verbetering zal de gemiddelde DEX-gebruiker op de volgende manieren beïnvloeden:

Goedkope tarieven: Polkastarter protocol zal goedkope transactiekosten mogelijk maken, de verwerkingssnelheid in Polkadot blokketen is ongeveer 160.000 TPS, met deze snelheid van de transactie zullen de kosten sterk worden geminimaliseerd, de hoge kosten in Etherische blokketen is vanwege de trage TPS die mijnwerkers van tijd tot tijd benutten. Mijnwerkers binnen het Ethereum netwerk, in de tijden dat het netwerk last heeft van verstopping, zullen alleen transacties met hoge kosten oppakken en uitvoeren, waardoor transacties met lage kosten voor een lange tijd kunnen blijven hangen. Dit is big business voor mijnwerkers en zij mogen zelf bepalen hoe snel of hoe langzaam elke transactie wordt uitgevoerd.

Het probleem van de wandelgelden heeft voor Polkastarter al de hoogste prioriteit, ongeacht het aantal gebruikers dat per keer op het netwerk beschikbaar is.

Snelheid: Niemand heeft de hele dag de tijd voor een transactie, hoe belangrijk de behoeften ook zijn. In feite is een hoge bevestigingssnelheid van de transactie zeer heilig voor handelaren, weinig verschil in tijd doet er toe, met een korte tijdsspanne, in minuten of seconden kan de koers ofwel stijgen ofwel sterk dalen. Een protocol dat de betaling vertraagt vanwege de lage gaskosten wordt zeer gefronst om plaats te maken voor een snellere. Het verwerken van 160.000 transacties per seconde is zeer belangrijk voor handelaren, iedereen houdt van snelheid.

Scherpe netwerk: Snelle en goedkope blockchain transacties worden mogelijk gemaakt door het sharded netwerk van het Polkadot protocol waarop Polkastarter zijn DEX heeft gebouwd. Shard vertaalt zich naar een meer schaalbaar netwerk, naarmate meer en meer netwerken zich bij de database aansluiten, zullen ze op elkaar gaan vertrouwen met behoud van de privacy- en veiligheidskenmerken die de blokketentechnologie zo hot maken. Polkastarter zal één van de vele protocollen zijn die op het Polkadot netwerk zijn gebouwd, maar dan voor gedecentraliseerde uitwisselingsdoeleinden.

Sharding helpt bij het verdelen van de reken- en opslagwerklast over een peer-to-peer netwerk, zodat elke deelnemende node niet verantwoordelijk is voor het verwerken van de volledige transactiebelasting van het netwerk, maar gelijkmatig over het grootboek wordt verdeeld.

Interoperabiliteit: Shardingmogelijkheden stellen netwerken in staat om met elkaar samen te werken, zodat de overdracht van gegevens en bestanden soepel en zonder haperingen over blokkades heen verloopt. Projecten die in de Polkastarter DEX-aggregator zijn opgenomen zullen met elkaar kunnen communiceren, ongeacht het type blokketen, waardoor de beperking van legacy blokketen, waarbij alleen tokens met hetzelfde type blokketen kunnen communiceren, wordt opgeheven.

Het Polkastarter-protocol zou het spel voor gedecentraliseerde uitwisselingsaggregaten voorgoed veranderen, waardoor het broodnodige gemak voor het zakendoen binnen DEX wordt ingeluid.

Disclaimer: De hier gepresenteerde informatie vormt geen beleggingsadvies of beleggingsaanbod. De verklaringen, standpunten en meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de auteur/het bedrijf en vertegenwoordigen niet die van de Bitcoinist. Wij raden onze lezers ten zeerste aan om DYOR te raadplegen alvorens te investeren in eender welk cryptocurrency, blockchain project of ICO, in het bijzonder diegene die winst garanderen. Bovendien garandeert of impliceert Bitcoinist niet dat de gepubliceerde cryptocurrency’s of projecten legaal zijn op een specifieke locatie van de lezer. Het is de verantwoordelijkheid van de lezer om de wetten met betrekking tot cryptocurrency’s en ICO’s in zijn of haar land te kennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *