Niet-Ethereum Systemen Race om DeFi-vriendelijke mogelijkheden te ontwikkelen

Niet-Ethereum Systemen Race om DeFi-vriendelijke mogelijkheden te ontwikkelen

nieuw verhaal

@ mikaelhaynes Mikael Haynes Gepensioneerde Olie & Gas Systeembeheerder die nu wil schrijven over Blockchain Technologie

Cryptocurrency heeft als doel om geld en betalingen toegankelijk te maken voor iedereen wereldwijd, ongeacht waar ze zich bevinden. De Decentralized Finance (DeFi) beweging helpt bij het zetten van een stap in de richting van dat doel door het creëren van een open, wereldwijd alternatief voor de financiële diensten die vandaag de dag gebruikt worden voor iedereen met een smartphone en een internetverbinding.

reacties

Simpeler gezegd is DeFiO een ecosysteem van financiële toepassingen die gebouwd zijn op blokketennetwerken. Het Fonds wil een open en transparant financieel systeem creëren dat voor iedereen toegankelijk is en dat werkt zonder dat de centrale overheid er een beslissende rol in speelt. De gebruikers van dit systeem zouden volledige controle hebben over hun activa. De interactie met het ecosysteem zou verlopen via peer-to-peer (P2P) en gedecentraliseerde apps (dapps).

reacties

Het belangrijkste voordeel van DeFi is al genoemd, namelijk een gemakkelijke toegang tot de financiële systemen. Dit is enorm gunstig voor mensen die geïsoleerd zijn van het financiële systeem. Er is veel geschreven over DeFi en de voor- en nadelen van dit ecosysteem. Volgens DappReview komen de meeste transacties die op het Ethereum-netwerk plaatsvinden, uit het ecosysteem van DeFi. Vandaag zullen we echter kijken naar de projecten op het DeFiO buiten het Ethereum netwerk, platformen zoals EOS, Tron, Algorand, enz. We zullen geen technische details, protocollen of blokketenarchitectuur analyseren. In plaats daarvan nemen we de concurrenten van het Ethereum onder de loep en begrijpen we de globale situatie van de gedecentraliseerde financiële markt.

reacties

Waarom zijn platforms als EOS en Tron geen “Ethereum Killers” geworden?

reacties

EOS is de naaste concurrent van Ethereums als het gaat om toonaangevend te worden op het gebied van slimme contracten en DeFi-toepassingen. Projecten zoals DeFiBox, gesteund en gelanceerd door Newdex, hebben sinds de lancering van DeFiBox een aanzienlijke impuls gekregen onder de projecten van EOS. Sommigen vinden echter dat de spraakmakende start en de hype niet gerechtvaardigd zijn omdat veel ontwikkelaars het platform hebben verlaten.

reacties

De bandbreedte van EOS is afgenomen als gevolg van netwerkspammen die in verband worden gebracht met EIDOS-token-mijnbouw. Uit gegevens van Defiprime blijkt dat 22 van de 214 projecten op het portaal werken op EOS. Een meer gedetailleerde weergave toont slechts vier DeFi-toepassingen met een behoorlijk aantal gebruikers op basis van een EOS-blokketen. Deze toepassingen zijn Vigor Protocol, Equilibrium, EOS Microloan en Chintai.

reacties

In het afgelopen jaar heeft TRON meer dan twee miljard USDT stablecoin tokens (TRC-20 standaard) op zijn blockchain uitgebracht. Dit zijn de meest gewilde stablecoin tokens. TRON heeft de mogelijkheid geboden om gratis USDT TRC-20 transfers uit te voeren, die aanzienlijke positieve feedback van de gebruikers hebben gekregen. De oprichter, Justin Sun, wil TRON zo vormgeven dat het een van de belangrijkste sectoren van de blokketenindustrie kan bedienen. Als je kijkt naar de bronnen die door DappRadar zijn geleverd, dan zijn er drie belangrijke DeFi-toepassingen op de TRON-blokketen. Dit zijn Oikos, een synthetisch activa platform dat vergelijkbaar is met Ethereum’s Synthetix analoog, Zethyr Finance. Dit is de eerste blockchain op het TRON-platform waarmee u TRX en andere populaire TRC-20 token-gebaseerde leningen kunt afsluiten. De derde DeFi-toepassing is Justin Sun’s eigen creatie, het JUST-platform. Het JUST platform is aangekondigd als het nieuwste gedecentraliseerde financiële ecosysteem dat stabiele uitleen- en beheermechanismen biedt voor gebruikers. Onlangs werd een JUST token IEO gehouden op de Poloniex beurs, die wordt gecontroleerd door Justin Sun.

reacties

Hoe zit het met Kava?

Kava is een ketenoverstijgend platform voor decentrale financiering. Het is gebouwd op de Cosmos SDK die werkt met het Tendermint-gebaseerde Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme. Hoewel het op dezelfde manier werkt als MakerDAO, maakt het gebruik van Cosmos zones om cryptocurrencies toe te voegen die op onafhankelijke netwerken draaien. Kava wil het standaard DeFi-platform worden, dat stabiele munten en gedecentraliseerde leningen verstrekt tegen de belangrijkste cryptocurrency activa.

reacties

Kava vertrouwt op twee penningen – KAVA, haar bestuursmunt, en USDX, een stabiele munt. Het platform heeft drie primaire use cases. Gebruikers kunnen Kava’s stablecoin USDX gebruiken. Door onderpand te vergrendelen in een slim contract, kunnen gebruikers USDX inzetten voor opbrengst. Gebruikers kunnen een reeks leningen met onderpand afsluiten, waardoor een synthetisch hefboomeffect ontstaat voor elk ondersteund crypto-actief.

reacties

De eigenaardigheid of eigenaardigheid van Kava’s project is de interactie met onderpand van andere blokkades, waarvan BNB er één was. Hierdoor hebben verschillende BNB-houders nu de middelen om het te gebruiken als onderpand in het DeFi-ecosysteem, wat voorheen onmogelijk was. Cosmos SDK heeft ook ondersteuning voor Binance Chain. Dit helpt bij het vereenvoudigen van de co-integratie van BNB en Kava. Kava-laboratoria hebben beloofd om XRP, ATOM en BTC toe te voegen als onderpand.

reacties

Algorand sluit zich aan bij het DeFi Momentum

reacties

Algorand heeft zich ook bij de race aangesloten door slimme contractmogelijkheden te onthullen die erop gericht zijn DeFi-projecten weg te lokken van de grotere en meer gevestigde concurrenten. In de laatste upgrade van het Algorand netwerk heeft het project zijn zinnen gezet op de DeFi ruimte.

reacties

Algorand’s hoofd van het product, Paul Riegle, benadrukte dat hij gelooft dat de upgrade drie belangrijke functies maken het een zeer levensvatbare concurrent in de DeFi ruimte.

reacties

Functies zoals de “toevoeging van stateful smart contractfunctionaliteit aan de basislaag”, “fast catchup” en “rekeying” zullen helpen bij het verhogen van de efficiëntie door wat informatie op te slaan in gebruikersaccounts, in plaats van in zijn eigen code, waardoor Algorand sneller zou kunnen schalen dan concurrerende DeFi-vriendelijke ketens. Het valt nog te bezien of functies als “rekeying” Algorand tot een DeFi-leider zullen maken.

reacties

Hoewel Ethereum het belangrijkste platform blijft voor de snel groeiende Decentrale Financieringsindustrie, kunnen sommige projecten op de EOS-blokketen een vitale rol spelen op het gebied van DeFi.

reacties

Deel dit verhaal @ mikaelhaynes Mikael Haynes Lees mijn verhalen Gepensioneerde Olie & Gas Systeembeheerder die nu wil schrijven over Blockchain Technologie

Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *