Nieuwe XRP Ledger Foundation krijgt $6,5 miljoen aan donaties van Ripple en anderen.

De pas opgerichte XRP Ledger Foundation heeft 6,5 miljoen dollar opgehaald van Ripple, Coil en GateHub. Deze non-profit en open organisatie is opgezet met als doel de ontwikkeling van het XRP-grootboek, de blokketen waarop de XRP-munt loopt, te versnellen.

Alle drie de platforms die de fondsen hebben opgezet, zijn gebouwd op het XRP-grootboek. Naar verluidt heeft de stichting tot doel de XRPL-infrastructuur te verbeteren en te ontwikkelen en een schaalbare en duurzame praktijk op het platform te bevorderen.

De stichting streeft er ook naar een objectieve lijst van checkboxen te creëren om de prestaties van de validator te evalueren en de ontwikkeling van tools te ondersteunen om de toegankelijkheid voor zowel ontwikkelaars als gebruikers te verbeteren. Volgens Ripple CTO, David Schwartz, bestaat het bestuur van The XRP Ledger Foundation uit vele bekende gezichten, zoals Wietse Wind, een XRPL-ontwikkelaar.

De adviseur van de stichting van Bharath Chari van het Grootboek XRP zei: “De stichting werkt graag samen met belanghebbenden in het ecosysteem voor verdere innovatie en gebruik van XRP-grootboek. We zijn toegewijd aan het verstrekken van volledige steun aan de groei van de ontwikkelaar ecosysteem.”

De aankondiging bevat ook gedetailleerde plannen voor de oprichting van een “XRP Community Fund”, dat onafhankelijk van de stichting zal opereren en zich zal richten op evenementen en het bevorderen van de adoptie van XRPL. De stichting is ook op zoek naar extra financiering om samen te werken met de bredere gemeenschap, inclusief academische instellingen en non-profitorganisaties, om de uitdagingen in de komende jaren het hoofd te bieden.

Hoewel de marktprestaties van XRP dit jaar relatief mat zijn, heeft Ripple vooruitgang geboekt in de samenwerking met de banken wereldwijd. Slechts twee dagen geleden kondigde Ripple aan dat ze hebben samengewerkt met HDFC, India’s grootste particuliere bank, om snellere en goedkopere transacties met de XRPL mogelijk te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *