Ontkoppeling? Bitcoin vs. goudverhouding klikt uit de 3 jaar durende berenmarkt

Bitcoin (BTC) kan binnenkort “ontkoppelen” van traditionele activa, zegt statisticus Willy Woo als een belangrijke gouden relatie uitbreekt uit een langdurige downtrend.

In een tweet op 25 september voorspelde Woo dat Bitcoin zich zou gedragen als een succesvolle startup in het opbouwen van nieuwe interesse en zijn eigen weg zou gaan.

Woo: Opsplitsing van de Bitcoin-macro correlatie om “binnenkort” te raken

Adoptie, zo argumenteerde hij, zou een klassiek S-curve patroon volgen, veel op dezelfde manier waarop een startup groeit. Dit zou voorrang hebben op investeerders die op zoek zijn naar een afdekking van andere activa.

“Bitcoin zal zich binnenkort ontkoppelen van de traditionele markten, maar gedreven door de interne adoptie s-curve (denk aan de groei van de startersstijl) in plaats van veranderingen in de perceptie als een hedginginstrument door de traditionele investeerders,” schreef Woo.

“De basisprincipes van de gebruikersadoptie zijn al gebroken.”

Zoals Cointelegraph rapporteerde, liggen zowel de hasjsnelheid als de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk op recordhoogte, wat het concurrentievermogen en de waardering van de winstgevendheid op lange termijn bij de mijnwerkers onderstreept.

Net zoals Woo een breuk voorspelde met de huidige afhankelijkheid van Bitcoin van factoren zoals de Amerikaanse dollar-index (DXY), benadrukte een andere grafiek dat er misschien al een verandering op komst is.

De prijsratio van Bitcoin ten opzichte van goud, in een dalende trend sinds de BTC/USD-hoogten van december 2017, brak op zijn kop toen het paar eind juli $12.000 terugwon.

Een volgende hertest van de trendlijn bleek nieuwe steun te bevestigen, wat resulteerde in een stuiter naar de top.

De wekelijkse grafiekvoorstelling van de afgelopen drie jaar werd scherp genoteerd door Travis Kling, hedge of crypto hedge fund Ikigai.

BTC/USD vs. goudverhouding historische grafiek met downtrend en breakout. Bron: Travis Kling/ Twitter

MicroStrategy eyes Bitcoin als “niet-giftige” valuta

De woorden van Woo komen ondertussen als de grootste Bitcoin-adoptiehouder van dit jaar, MicroStrategy, ontkent eveneens dat de aankoop van $425 miljoen aan BTC een heg was.

In een interview met RT-host Max Keiser op zijn tv-programma Keiser Report op donderdag, legde CEO Michael Saylor uit dat hij echt wilde dat MicroStrategy een “Bitcoin-standaard” zou adopteren.

“Wat we hebben is een oorlog tegen de munt, en niet een oorlog om de Amerikaanse munt zwakker te maken dan de euro; de oorlog tegen de munt is dat iedereen die de munt vasthoudt wordt aangevallen,” zei hij.

“En nu beginnen we te beseffen dat de munt giftig wordt gemaakt door het politieke… financiële beleid van de centrale banken, je moet een soort van weglopen van die munt naar iets dat niet giftig is, en ik denk dat Bitcoin die niet-toxische munt is.”

Hij merkte op dat het omwisselen van geld voor Bitcoin ook zinvol was omdat de schaarse activa in 2020 tot 25% opblazen, en daarna elk jaar 10%. Zitten op de kasreserves was dus verwant aan een “ijsblokje dat aan het smelten is”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *