Optimisme lanceert Ethereum Testnet voor L2-schaaloplossingen – BeInCrypto

Ethereum schalen opstarten Optimisme heeft de lancering van een beperkt testnet aangekondigd.

Zodra de onderzoeksgerichte Plasma Groep zonder winstoogmerk, in januari 2020 Optimisme morphed in een for-profit bedrijf gesteund door 3,5 miljoen dollar in venture financiering. Sindsdien is het Optimisme gericht op het bouwen van een Layer-2 (L2) oplossing met behulp van een hulpmiddel dat “optimistische rollup” wordt genoemd.

Het idee achter “rollup” is om transacties goedkoper te maken door slimme contracten buiten Ethereum om te lopen en alleen de resultaten in de hoofdketen op te slaan. De oplossing van Optimisme zal naar verluidt “fraudebestendige” schaling mogelijk maken, wat rekening houdt met de mogelijkheid dat een L2-knooppunt onjuiste transactiegegevens publiceert.

In een blogpost met de titel “Light At the End of the Tunnel”, stelde het optimisme dat na maanden van hard werken, “vandaag de eerste fase van onze testnetlancering markeert”.

De post ging verder met uit te werken dat het team heeft gekozen voor een geleidelijk releaseproces. Het netwerk zal worden geïntegreerd met een beperkt aantal gedecentraliseerde toepassingen (dApps), één voor één, “om de bugs zo goed mogelijk te isoleren”.

De decentrale uitwisseling van synthetisch materiaal Synthetix wordt de eerste dApp die met het testnet van Optimism integreert. De exchange biedt $200.000 aan SNX-tokens om gebruikers aan te moedigen het netwerk te testen.

“Er zijn geen woorden voor hoe dankbaar we Synthetix zijn voor de mogelijkheid om onze code echt te testen in een omgeving die zo dicht mogelijk bij het mainnet ligt, waar serieuze waarde in het spel is,” lees de blogpost.

Het testnet is momenteel opengesteld voor publiek gebruik, maar nog niet voor de inzet van overheidscontracten. De toekomstige ontwikkeling zal in vier fases komen, aldus het optimisme.

In fase A worden geen stortingen of opnames gedaan. In plaats daarvan zullen de munten in L2 Goerli worden gedropt en zullen de deelnemers sUSD kunnen slaan en verbranden terwijl ze de beloningen voor de inzet opeisen. In fase B zullen stortingen worden ingeschakeld, en zal er nog een airdrop van SNX naar L1 Goerli deelnemers worden gedaan, waardoor ze hun inzet SNX kunnen verhogen als ze een storting doen.

In fase C, zullen de terugtrekkingen worden toegelaten omdat ,,de deelnemers een succesvolle terugtrekking moeten uitvoeren om hun testnetbeloningen op mainnet te ontvangen” In tussen fasen B en C, is er ook een veiligheidsoefening gepland, waar het team van het Optimisme ,,actief fraude zal begaan en de gebruikers zal belonen die met succes een fraude-bewijs” voorleggen.

De post gaf geen tijdslijn aan voor de voltooiing van deze fasen, maar vermeldde wel dat Uniswap en Chainlink lid zijn van het early adopter-cohort en klaar staan om de volgende deelnemers te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *