Ripple CEO is van mening dat interoperabiliteit de sleutel is tot het succes van CBDC’s.

Ripple CEO, Brad Garlinghouse is ervan overtuigd dat interoperabiliteit de belangrijkste reden is waarom de oprichting van een Central Bank Digital Currency (CBDC) geen bedreiging zou vormen voor het grensoverschrijdende betalingssysteem van Ripple.

In zijn verklaring zei de CEO van Ripple dat de aanwezigheid van interoperabiliteit het grensoverschrijdende betalingssysteem van Ripple ver vóór de digitale munt plaatst. Landen over de hele wereld hebben enorme stappen gezet om hun respectievelijke CBDC’s te lanceren.

Verdergaand stelde Brad dat de banken hetzelfde betalingssysteem gewoon op een nieuwe manier verbeteren met het ontbreken van interoperabiliteit. Zijn tweets komen uit de achterkant van het recente artikel van Ripple Newsletter waarin staat dat XRP overboekingen van CBDC’s zou kunnen uitvoeren.

Ripple CEO zegt dat de Amerikaanse autoriteiten de regulering van crypto moeten onderzoeken…

Op dit moment zetten grote landen over de hele wereld, met China als speerpunt, al enorme stappen in de richting van de lancering van hun CBDC’s met proefprojecten rond de staten. In de afgelopen weken heeft de president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, gezegd dat de financiële instelling op zoek is naar manieren om een Europese digitale munt te lanceren.

Zoals het er nu voorstaat, proberen landen hun respectievelijke valuta’s te behouden terwijl ze aandringen op de lancering. Daarom heeft Ripple CEO, Brad Garlinghouse, de Amerikaanse autoriteiten gevraagd om de regulering van crypto activa te onderzoeken, zodat ze niet achterblijven in de koude oorlog van de brouwerijtechnologie.

Ripple zal fungeren als een brug tussen verschillende activa, zegt Brad Garlinghouse.

Een belangrijk aspect is het hebben van een betalingssysteem dat een brug zou slaan tussen verschillende door de staat gecontroleerde CBDC’s, waarbij de On-Demand Liquidity (ODL) van RippleNet een rol speelt. De ODL voert haar grensoverschrijdende betalingsactiviteiten uit met behulp van Ripples Native Asset, XRP, en zal worden gebruikt om de bevoegdheden over verschillende wereldwijde valuta’s te verdelen.

In een verklaring die werd uitgebracht door de Ripple CEO, zei hij dat XRP een gemeenschappelijke omgeving voor de internationale handel zou creëren. Dit betekent dat Ripple, in plaats van de concurrentie met CBDC, heel hard zou werken om ervoor te zorgen dat het als een brug tussen de CBDC’s fungeert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *