Russische mediasensor markeert Binantie als verboden website

Het Russische bureau voor internetcensuur, Roskomnadzor, waarschuwde tegen Binance en nam de primaire website van de crypto-uitwisseling op in de lijst van verboden domeinen van het land.

Dit werd onthuld door de crypto-uitwisseling op zijn Russisch Telegramkanaal, met de vermelding dat het de kennisgeving op donderdag ontving, en de actie werd ondernomen omdat het platform details over het verwerven van digitale valuta bood: Bitcoin om specifiek te zijn.

Het meest diverse publiek tot op heden bij FMLS 2020 – Waar Financiën innovatie ontmoet

“…we hebben een bericht ontvangen van Roskomnadzor van de Russische Federatie over de opname van de site https://www.binance.com in het domeinnaamregister met informatie die verboden is voor distributie in Rusland”, aldus Binance.

Uit de uitwisseling is gebleken dat zij geen voorafgaande waarschuwingen heeft ontvangen van Russische wetshandhavingsinstanties of overheidsdiensten over eventuele overtredingen.

Voorgestelde artikelen Hoe nieuwe klanten te werven met behulp van Content MarketingGo naar artikel >>

De uitwisseling is nu in overleg met advocaten, en het heeft de Russische gebruikers verzekerd dat het zijn diensten zal blijven aanbieden. Bovendien benadrukte zij dat de fondsen van cryptobeleggers die bij de beurs zijn opgeslagen, veilig zijn.

Opgemerkt moet worden dat dit niet de eerste keer is dat Roskomnadzor een zwarte lijst opstelt voor het faciliteren van crypto aankopen, omdat het eerder BestChange.ru, een aggregator van over-the-counter (OTC) cryptocurrency providers, heeft geblokkeerd.

Rusland tegen Crypto

De status van de cryptokringen in Rusland bleef lange tijd onduidelijk, maar eerder dit jaar werd het land officieel gelabeld met digitale valuta’s als eigendom. Niemand kan echter digitale valuta’s gebruiken als betaalmiddel.

Bovendien heeft het ministerie van Financiën van het land onlangs een paar rekeningen in verband met crypto’s verhuisd, waardoor in principe alle activiteiten met cryptocurrencies worden gecriminaliseerd. Een update van deze wetsvoorstellen is op zoek naar zware boetes, samen met gevangenisstraffen, voor Russen die hun crypto-transacties niet bekend maken bij de belastingdienst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *