Venezuela en Iran erkennen als laatste de Bitcoin Mining op nationaal niveau.

Venezuela introduceert nieuwe regels en voorschriften voor de mijnbouw die van elke cryptocentrische mijnwerker eisen dat hij zich bij de regelgevende instanties registreert. Iran doet ook inspanningen om extra elektriciteit te produceren voor de mijnbouwbedrijven.

Venezuela’s nieuwe regels voor de mijnbouw

De nieuwe regels zijn door Venezuela ingevoerd in de officiële Gazette. Volgens de nieuwe regels moeten mijnwerkers een licentie krijgen van de National Superintendency of cryptocurrency assets genaamd SUNACRIP. De regering zal een register van mijnwerkers aanmaken met volledige gedetailleerde informatie.

Venezuela zal een National Digital Mining Pool ontwikkelen en het kan verplicht zijn voor alle mijnwerkers om zich aan te sluiten bij de mijnbouwpool. En SUNACRIP zal de mijnwerkers die zich bij de National Digital Mining Pool zullen aansluiten, stimuleren.

In het verleden bleven de Venezolanen zeer hard voor de mijnbouwbedrijven en brachten ze een aantal mijnbouwbedrijven een boete op. Maar nu wil de regering zelf toezicht houden op de mijnbouwactiviteiten in het land en zal zij degenen die zich niet aan de regels en voorschriften houden, straffen. Het is een bedreiging voor de decentralisatie, want de leden van de crypto willen dat niemand de controle heeft over de crypto-mijnactiviteit of het centrale gezag.

Iran Inspanningen om elektriciteitscentrales voor de mijnbouw op te richten

Iran daarentegen werkt ook samen met mijnbouwbedrijven voor de inkomsten. De Iraanse regering heeft contracten gesloten met elektriciteitscentrales om stroom op te wekken voor de mijnbouwactiviteiten in het land. Mohsen Tarztalab, voorzitter van Thermal Power Plant Holding Company (TPPH), zei: “De benodigde apparatuur is geïnstalleerd bij de drie centrales in Ramin, Neka en Shahid Montazeri, en de aanbestedingsdocumenten zullen binnenkort worden geüpload op de website van SetadIran.ir.”.

“Jammer genoeg hebben de constante prijsstijgingen en de verplichting om elektriciteit te leveren aan abonnees tegen vaste prijzen een enorme kloof veroorzaakt tussen inkomsten en uitgaven in de elektriciteitssector van het land en we hebben nieuwe bronnen van inkomsten nodig om deze kloof te dichten”, voegde Tarztalab eraan toe.

Iran is nu bezig met het opzetten van afzonderlijke elektriciteitsnetwerken om de mijnbouwbedrijven van elektriciteit te voorzien. Het initiatief van de staat stimuleert de mijnbouwsector om te floreren. Zelfs buitenlandse mijnwerkers zijn naar Iran verhuisd. Met deze ontwikkeling zal Bitcoin ook in Iran een grotere adoptie zien dan ooit tevoren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *