Vervaldatum van de bitcoin-opties: de volatiliteit wordt niet toegekend.

Luister naar dit artikel download

Voor de tweede keer in een paar dagen bereiken afgeleide contracten op Bitcoin-opties nieuwe historische records. Gisteren werd met een openstaande rente van meer dan 2,2 miljard dollar aan openstaande opties de hoogste piek ooit bereikt. De helft van de contracten, meer dan 90 duizend BTC, wat overeenkomt met meer dan 1 miljard dollar, zal vandaag aflopen.

Bitcoin-opties vervallen, wat zal er gebeuren?

Velen verwachten de komende uren een hoge volatiliteit. Hoewel het hier gaat om afgeleide instrumenten die recentelijk op de cryptocurrencymarkt zijn gelanceerd, biedt de CME deze mogelijkheid sinds januari 2020, en dus zonder een geldige betrouwbare historische reeks, tot nu toe hebben de maandelijkse of driemaandelijkse looptijden van optiecontracten nooit een bijzonder effect gehad op de volatiliteit van de prijzen tijdens de volgende uren.

Om deze reden is het noodzakelijk om de afwijkingen van de prijzen voor de hele dag niet te onderschatten, zonder echter een vlindereffect te verwachten in de komende uren.

De indicatie van een progressief gebruik van derivatencontracten toont aan dat verschillende operatoren de voorkeur geven aan het gebruik van financiële instrumenten om risico’s af te dekken of om te speculeren in bepaalde perioden van onzekerheid of lateraliteit, waarbij strategieën worden geopend die een bijna zeker rendement garanderen in geval van zowel opwaartse als neerwaartse richtingbewegingen.

Gaan om in detail te analyseren de niveaus (strike) van de prijs meer gebruikt door de exploitanten, blijkt dat het grootste deel van hen die heeft verworven opties in de loop van deze laatste weken niet verwacht excursies van de prijzen boven de 9000 dollar, in het geval van dalingen, of meer dan de 11900 dollar, in het geval van opwaartse bewegingen.

Met de vervaldatum van vandaag zullen deze strategieën hoogstwaarschijnlijk een herschikking van de posities ondergaan en de mogelijkheid om nieuwe stakingen te gebruiken in de komende dagen.

Opgemerkt dient te worden dat de openstaande rente op opties een indicator is die het aantal derivatencontracten weergeeft dat nog openstaat voor call- en putopties. Gezien de moeilijkheid om te kiezen en de garanties die nodig zijn om de mogelijkheid te krijgen om op deze instrumenten te werken, worden ze meestal gebruikt door professionele operatoren met een hoge financiële beschikbaarheid. Daarom helpt een zorgvuldige analyse van de gebruikte strategieën bij het identificeren van de operationele niveaus die zijn gekozen om de risico’s af te dekken die zijn genomen door het kopen of verkopen van de onderliggende waarde.

Op deze pagina’s wordt de analyse van opties op Bitcoin en Ethereum dagelijks toegepast.

Crypto-markt in herstel

Na de val van woensdag was de dag van gisteren de beste stijging van de intensiteit sinds begin augustus. Dagelijkse sluitingen voor Bitcoin met +4,8% en Ethereum +8,8% slepen het herstel vanochtend door de hele sector heen.

In de top 100 staan meer dan 90% groene tekens. Onder de grootste stijgingen komt Chainlink (LINK) te voorschijn met een +18%, die probeert de $10 terug te winnen door te proberen de koers om te keren die in de afgelopen maand meer dan 65% van de waarde van $20 tot $7,3 heeft verloren.

Ondanks het herstel van de laatste paar uur begint de week af te sluiten met een negatief saldo voor de meeste van de belangrijkste cryptokringen. Alleen Leo Token (LEO) en Nem (XEM) worden voorafgegaan door het plusteken met stijgingen van meer dan 4% ten opzichte van de niveaus van afgelopen vrijdag.

De totale kapitalisatie herstelt meer dan $10 miljard in de laatste 24 uur en keert terug boven de $338 miljard. Bitcoin bevestigt zijn dominantie op het niveau van gisteren in één stap van 59%. Stabiel marktaandeel van zowel Ethereum op 11,5% als XRP op 3,1%.

Bitcoin (BTC)

De klim van de laatste paar uur keert de bescherming van de operators om met de kracht van de Put meer dan twee keer zo sterk van de niveaus van gisteren.

In de komende uren, evenals in de komende dagen, wordt het grote gebied van weerstand tussen $10850 en $11900 de ruimte die moet worden overwonnen om de aankopen aan te trekken die nodig zijn om een stevige prijsstijging teweeg te brengen.

Als dit niet het geval is, blijft het essentieel om de steun op 9900 dollar te houden, die in de afgelopen uren verder is versterkt met nieuwe open contracten om dit niveau te beschermen.

Ethereum (ETH)

De daling van gisteren heeft de prijzen weer op peil gebracht om de dieptepunten in het begin van de maand te testen in het gebied van $315, waar de beschermingen met het overwicht van de aankopen weer in gang werden gezet.

De verwerping van de prijzen heeft de noteringen in het gebied van 345 USD terug gebracht, wat zichzelf meer en meer bevestigt als een evenwichtsgebied van korte en middellange termijn.

Ook voor Ethereum verhogen de strategieën van de operatoren in opties de kracht van de Put ter ondersteuning van de recente opleving.

Voor Ethereum blijft het noodzakelijk om eerst het niveau van 380 USD en later van 405 USD te herstellen, om de bearish trend die sinds begin september met de prijsontwikkeling gepaard gaat, om te buigen.

Integendeel, een terugkeer naar de 315 USD-zone zal de veerkracht van deze steun verzwakken en de mogelijkheid om ruimte te creëren voor verdere uitbreidingen om het volgende steunniveau tussen 305 en 300 USD, dat eind juli werd vergeten, te herzien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *