Vier tekenen dat Bitcoin op het punt zou kunnen staan een stierengevecht te zien

Eerder deze week nam de prijs van Bitcoin ineens een stijgingspercentage van 6% om van minder dan $10.150 USD naar meer dan $10.740 USD te springen. Dit ondersteunt het toch al positieve sentiment om voorzichtig bullish optimisme te injecteren bij handelaren, investeerders en analisten.

Op zoek naar een stabiele stijging van het volgende niveau, als de Bitcoin-prijs kan testen en ondersteuning kan vinden voor $11.000 USD, kan het misschien weer $12.000 USD terugverdienen. Voorspellingen over de markt wijzen in de richting van een mogelijke rally als Bitcoin de volgende steun kan testen zonder een bearish correctie.

Wat is van invloed op de Bitcoin-prijs?

Op dit moment zijn de factoren die de prijs het meest beïnvloeden:

Handelssentiment en interesse in de markt

Negatieve financieringspercentages

Bitcoin-walvisactiviteit

De dalende prijs van de Amerikaanse dollar en de verzwakte wereldeconomie

Consequent Bitcoin-handelaarssentiment en marktinteresse

Eerder dit jaar bereikte het Bitcoin-sentiment volgens crypto-data-analist The Tie een recordhoogte. Met behulp van gegevens om het sentiment te scoren, meet het bedrijf het verschil tussen positieve en negatieve Bitcoin-reviews op bepaalde tijdstippen. Het bedrijf is van mening dat het hoge sentiment is ingegeven door de halvering. Omdat mijnwerkers, investeerders en handelaren wisten dat het aanbod in de mijnbouw de beloning zou verminderen, steeg het sentiment rond de cryptocrisis, wat duidt op een positieve toekomst van de activa.

Niet alleen is het sentiment van Bitcoin toegenomen, maar ook de interesse in de markt. Meer handelaren hebben het over Bitcoin, waarbij het Twitter-volume rond de cryptocentrische markt een recordhoogte bereikt. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door de gedecentraliseerde financiële markt (DeFi) en de intriges van investeerders in de cryptocurrency-industrie als gevolg daarvan. Naarmate de belangstelling voor Bitcoin toeneemt, is het zeer aannemelijk dat het zal correleren met low-key tot grootschalige adoptie in de cryptocurrency markt.

Het geaggregeerde maandelijkse cryptocurrency tweet volume raakte een YTD high van meer dan 1.5M tweets in augustus pic.twitter.com/QflPUW8iXk – The TIE (@TheTIEIO) 24 september 2020.

Bitcoin-futures en negatieve financieringspercentages

Ondanks het feit dat de Bitcoin-prijs rond de $10.000 dollar schommelt, is de financieringsgraad van Bitcoin op verschillende futuresbeurzen negatief. Bitcoin-futuresbeurzen maken gebruik van financiering om de markt in balans te brengen om te voorkomen dat de markt voor een langere periode naar de zijkant zwaait.

Als langetermijnbeleggers die bankieren op een Bitcoin-prijsstijging een meerderheid vormen, zullen ze de kortetermijncontracthouders moeten betalen. Als er sprake is van een negatieve financieringsgraad, kan dit leiden tot een korte krapte die resulteert in een Bitcoin-prijsverhoging. Als de kortetermijnhandelaren plaats maken voor long-traders zal de stijging de gezondheid op langere termijn vertegenwoordigen. Omgekeerd, als korte-termijn Bitcoin-handelaren de markt domineren, kan de stijging gevolgd worden door een correctie als ze verkopen voor de winst.

DonAlt, een pseudonieme handelaar, gaf commentaar op het financieringspercentage dat ondanks de Bitcoin-prijs boven de $10.000 ligt.

Het is heel, heel raar om te zien dat het sentiment zo bearish is, met neutrale of negatieve financiering boven de $10.000. Denk niet dat ik me een tijd kan herinneren waar dat eerder is gebeurd. – DonAlt (@CryptoDonAlt) 24 september 2020

Op hetzelfde moment dat kortetermijnhandelaren in Bitcoin investeren, verplaatsen sommige van de grotere Bitcoin-walvissen hun investering naar de beurs.

Kogelvisactiviteit

De marktactiviteit van de Bitcoin-walvissen, grootschalige investeerders in de cryptocurrentmarkt, is toegenomen. Whalemap, een analistenfirma aan de ketting, beschouwt de beweging van de walvissen als een stierengevecht. De activiteit van de walvissen neemt geleidelijk toe, wat een massale piek of een opstoot zou kunnen bevorderen. Whalemap-onderzoekers, met trends en historische gegevensanalyse, geloven dat de beweging van de Bitcoin-walvissen een katalysator voor de markt zal zijn.

Topkopers verplaatsten gisteren hun munten. Vanuit mijn persoonlijke ervaring kijkend naar deze metriek, gaan we de volgende dag na de verhuizing van de topkopers naar boven. Kan iemand dit misschien bijhouden? pic.twitter.com/GJVv0uxeHw – whalemap (@whale_map) 24 september 2020

De zwakke wereldeconomie en de daling van de Amerikaanse dollar

Terwijl de dollar blijft worstelen als gevolg van de wereldwijde pandemie, trekken beleggers zich terug uit de fictieve investeringen en gaan ze op weg naar safe-haven-investeringen. Inverse correlatie is een gemeenschappelijk thema tussen hedge activa, zoals goud en de Bitcoin-markt, en de Amerikaanse dollar. Als fiatvaluta’s blijven strijden om aan kracht te winnen, zou het niet verwonderlijk zijn als beleggers op zoek gaan naar alternatieven.

De Amsterdamse beurshandelaar Michael van de Poppe gelooft dat Bitcoin steun zou kunnen vinden voor de $11.000 als de dollar blijft verzwakken:

$BTC #BITCOIN Nice, we houden hier. Ziet er klaar uit om de $10.700-10.800 gebieden te testen en misschien zelfs $11.200-11.400 als de Dollar een beetje vertraagt. pic.twitter.com/vxAhMbjNQ5 – Crypto Michaël (@CryptoMichNL) 24 september 2020.

De digitale markt zal profiteren van een zwakke traditionele markt, die de Bitcoin-prijs naar een recordgebied zou kunnen sturen voor 2020. Eerder vorige maand heeft de cryptocrisis een nieuw record voor het jaar bereikt, wat een bullish sign is als we het laatste kalenderkwartaal van het jaar binnengaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *