Bitcoin gaat door met Bearish, Ethereum Breaks onder Key Support – Formatex Research Center

Het vlaggenschip van de cryptocrisis ging op dinsdag verder met een downswing.

Het BTC/USD-paar begon de handelsdag met een gematigde daling in de richting van $10.400 van de open dag op $10.537. Later herstelde de koers het verlies, nadat deze ’s middags tot $10.560 was gestegen, maar onder druk van een lokaal weerstandsniveau op de uurgrafiek gleed de koers lager uit onder het bear sentiment en onder het lokale niveau op ongeveer $10.440 in de avonduren van de dag. Bijna 21:00 UTC Bitcoin gleed uit naar $10.150, waar het 0.618 Fibonacci level is gepositioneerd, maar herstelde zich snel tot $10.250, wat de invloed van het level aangeeft samen met het $10.196 technische dagelijkse support level.

Bitcoin lijkt er duidelijk niet in geslaagd te zijn om het $11.625 wekelijkse weerstandsniveau te breken en boven het 50-dagen eenvoudige voortschrijdende gemiddelde uit te komen dat het onder druk heeft gehouden gedurende de gehele herstelcursus van de begin september laagtepunten. Nu ziet het BTC/USD-handelspaar er op weg naar de regio waar Bitcoin zich begin september consolideerde, wat tussen het 0,618 Fibonacci retracementniveau van $10.142 en $10.196 ligt. Als er weer consolidatie plaatsvindt, zullen we een dubbele bodem zien op de daily chart, wat een sterk omkeerpatroon van de opwaartse trend zal zijn. Maar nu moeten we zien hoe Bitcoin zal reageren op het $10.196 dagelijkse supportniveau en het 0.618 Fibonacci-niveau.

Meer Downside Risks in Store for Ethereum

Op donderdag 23 september heeft de leider van het slimmerikcontract een lokaal steunniveau van $334 overtreden dat ETH/USD onlangs van verdere verliezen heeft weggehouden. Bij zijn open, volgde Ethereum in de voetstappen van Bitcoin, die lager van open Donderdag bij $344 tot $334 bij ongeveer 8:00 UTC randde. Later herstelde Ethereum een deel van dat verlies, dat steeg tot bijna $343 in de middag. Maar zijn verdere bovenwaartse prijsactie werd ontkend door de dicht zittende 20-periode en 50-periode eenvoudige bewegende gemiddelden op het tijdsbestek per uur. De avonduren waren een vrije val voor Ether, waarin het zo laag als $313 bij ongeveer 9:00 UTC, het sluiten van de zitting van de Donderdag bij $319 wierp.

De uitsplitsing onder het belangrijkste steunniveau van $334 is een ernstige bedreiging voor een lange termijn berenmarkt voor Ethereum. Echter, gezien het feit dat bijna alle cryptocurrency’s, inclusief Ethereum, substantieel afhankelijk zijn van hun prijsactie op Bitcoin, zal de Bitcoin-markt een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de Ethereum-handel op de korte termijn. Zelfs met de ineenstorting onder $334 kan een lange-termijn berenmarkt voor Ethereum niet plaatsvinden als Bitcoin in de komende dagen zijdelings doorgaat. Het zal zowel het ethereum als de gehele cryptocurrency markt ondersteunen. Echter, als dat niet gebeurt, is er nog veel meer vallen voor Ethereum in petto, omdat er geen technische ondersteuning voor is tot $228, waarbij het Fibonacci 0.236 niveau op $290 de enige tegenkracht is.

Wat te verwachten voor de rest van de week

Met Bitcoin die snel omhoog stuitert van het 0,618 Fibonacci-niveau en het $10.196 dagelijkse ondersteuningsniveau, is de scherpe neerwaartse beweging waarschijnlijk aan het einde van de rit. Het zijdelingse kanaal dat begin september werd gevormd, maakt een tweede consolidatie des te meer mogelijk. Daarom is zijwaartse handel de meest waarschijnlijke koers voor de rest van de week voor BTC/USD.

De verdere consolidatie die voor BTC/USD kan plaatsvinden in de prijsklasse van $10.200 en $10.400 zal waarschijnlijk meer stimulans geven aan het herstel van Bitcoin boven de $11.000 dan de vorige. Als dat scenario werkt, zal het de druk op Ethereum verlichten, waardoor de slimmerikkende contractgigant zijn huidige dieptepunten kan laten dalen. Op voorwaarde dat Bitcoin zijwaarts doorgaat voor de rest van de week die eindigt op 27 september, komen we in aanmerking om een ETH/USD-rebound te verwachten boven $330.

Copied title and URL