Europese Unie stelt nieuwe regelgeving voor Cryptocurrencies voor om de digitale revolutie te omarmen – Formatex Research Center

De Europese Unie (EU) stelt nieuwe regelgeving voor, zodat het economische blok de digitale revolutie die zich voltrekt, kan omarmen. In een recent voorstel van de Europese Commissie is het doel om de markt te leiden in termen van innovatie en de voordelen van digitale financiering beschikbaar te maken voor alle consumenten en bedrijven.

Europese Unie stelt nieuwe Crypto-verordeningen voor

Het kader legt uit dat er verschillende bedrijven zijn die momenteel op de markt werken en die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies en blockchain technologie. Het is de bedoeling om de regelgeving te verbeteren zodat bedrijven zich comfortabel voelen om te investeren en gebruik te maken van blokketentechnologie en digitale activa.

Volgens het verslag vallen de meeste cryptokringen en andere digitale activa buiten het toepassingsgebied van de wetgeving inzake financiële diensten van de Europese Unie. Dit betekent dat zij niet onderworpen zijn aan bepalingen inzake de bescherming van consumenten en beleggers of zelfs de marktintegriteit. Dit verhoogt duidelijk de risico’s voor zowel consumenten als bedrijven die op de markt actief zijn.

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat de Europese Unie ook van plan is om verdere regelgeving op het gebied van stalmunten toe te voegen. Dit zijn digitale middelen die een stabiele prijs hebben en meestal gebonden zijn aan de prijs van een fiatvaluta. Tether (USDT) is op het moment van schrijven de grootste stablecoin ter wereld.

Vergeleken met eerdere kaders is deze gericht op het reguleren van zoveel mogelijk digitale middelen en diensten. Er zijn meer dan 7.000 virtuele valuta’s op de markt en een groot aantal dienstverleners. Het reguleren van deze markt zou zekerheid bieden en de negatieve effecten die deze nieuwe activa op de economie en de maatschappij zouden kunnen hebben, verminderen.

Verschillende crypto-liefhebbers en analisten zien het recente document als iets positiefs voor de Europese Unie en de cryptocentrische markt. Zo deelde Raoul Pal, de oprichter en CEO van Global Macro Investor en Real Vision Group, zijn mening over het EU-document.

Hij zei dat dit nieuwe kader “enorm bullish” is en dat het laat zien dat regeringen proberen om blokkadetechnologie en digitale middelen te omarmen. Toch gaf hij toe dat het omarmen van digitale middelen gepaard kan gaan met een zekere mate van regelgeving.

Over de zaak, verklaarde hij op Twitter:

“Dit EU-document over de toekomst van digitale activa in Europa is enorm bullish. Voor degenen onder u die bang zijn voor overheidsverboden, laat dit zien dat de overheid de andere kant op gaat en ze omarmt (maar wel met enige regelgeving)”.

Copied title and URL